Croissants

Croissants

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los de gist op in de lauwe melk.

  2. Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg de melk toe en meng tot een elastisch deeg.

  3. Rol het deeg uit tot een rechthoek met de lange zijde recht voor je naar boven, op een met bloem bestoven werkblad. Snij de helft van de boter in flinterdunne plakjes en schik ze op het deeg. Vouw van de bovenkant van het deeg naar het midden toe. Doe hetzelfde met de onderkant zodat je drie lagen bekomt en draai het deeg een kwartslag (= toerneren), zodat het

  4. met de open kant naar je toe komt te liggen. Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.

  5. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg weer uit tot een rechthoek. Beleg met de rest van de flinterdunne plakjes boter en vouw opnieuw in drie lagen. Laat opnieuw 15 minuten rusten in de koelkast.

  6. Draai het deeg met de open kant naar je toe. Rol dun uit op een met bloem bestoven werkblad.

  7. Snij in driehoeken en rol van de brede kant tot het puntje op tot croissants. Schik de croissants op een bakplaat met bakpapier. Laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  8. Bestrijk de croissants met het losgeklopt ei. Bak goudbruin en gaar in een voorverwarmde van 180°C gedurende 20 minuten.