Hot cross buns

Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg:
-
Voeg de tarwebloem met de gist, basterdsuiker, speculaaskruiden, het zout, de melk, 50 ml water / 450 g bloem, het ei en de boter in een mengkom en laat zachtjes kneden in de keukenrobot.
-
Voeg de rozijnen toe als het deeg mooi gemengd is. Laat het deeg 1 u rijzen.
-
Kneed het deeg kort zodat de lucht eruit is en verdeel in gelijke stukken. Bol de stukken deeg op tot een mooi bolletje. Laat opnieuw 1 u rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Kruis:
-
Snij met een mes een kruis in de deegbollen.
-
Meng de bloem en 40 ml water / 60 g bloem tot een bloempapje. Giet het papje in het kruis van het deeg.
-
Bak de broodjes 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal uit de oven en smeer de abrikozenjam er lichtjes over. Zo gaan ze mooi blinken.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders