Hot cross buns (krentenbroodjes)

Hot cross buns (krentenbroodjes)

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Rasp de schil van de sinaasappel; je hebt ongeveer 2 koffielepels zeste nodig. Pers de sinaasappel uit en bewaar het sap voor het glazuur.

 2. Meng de bloem met de boter, de sinaasappelrasp en de kaneel in een kom en voeg de melk en 1 ei toe. Kneed alles met koele handen in 5 minuten tot een soepel deeg. Voeg op de laatste minuut de rozijnen toe en kneed goed door tot de rozijnen gelijkmatig zijn verdeeld.

 3. Dek het deeg af met vershoudfolie of een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten.

 4. Druk het deeg plat en verdeel het in 8 stukken. Vorm er mooie ronde broodjes van.

 5. Dek het deeg weer af en laat het op een warme plek opnieuw 15 minuten rijzen.

 6. Kerf met de achterkant van een mes een groot kruis in de bovenkant van de broodjes en laat ze afgedekt nog eens 15 minuten rijzen.

 7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

 8. Kruis: roer de bloem samen met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels water tot een papje.

 9. Roer het laatste ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodjes. Laat het bloemmengsel met een klein lepeltje in het gekerfde kruis van de broodjes lopen (hierdoor wordt het kruis mooi wit van kleur) en bak de broodjes in het midden van de oven in 35 à 40 minuten gaar. Neem de broodjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

 10. Glazuur: roer de laatste eetlepel suiker om met 1 eetlepel kokend water en een eetlepel appelsiensap en bestrijk hiermee de warme broodjes.

 11. Serveer met boter en confituur.