Crumble van gehakt, wortelen en hazelnoten

noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de wortelen en aardappelen. Rasp beide grof. Stoof aan in 50 g boter op een matig vuur en laat zachtjes beetgaar worden. Kruid met peper en zout. Hou apart.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Hak de hazelnoten fijn.
-
Meng 50 g malse boter met de bloem tot je een korrelige structuur bekomt (= crumble). Hou apart in de koelkast.
-
Stoof het gehakt gaar in hete boter. Roerbak de helft van de fijngehakte hazelnoten eronder.
-
Verdeel het gehakt in een beboterde ovenschotel. Schik het wortel-aardappelmengsel erover. Bestrooi met de crumble en overige hazelnoten.
-
Laat 25 min krokant bakken in de voorverwarmde oven.
-
Pel de ui en snipper fijn. Snij de tomaat in kleine blokjes. Maak een slaatje met de radicchio, tomaat en ui.
-
Serveer de crumble van gehakt heet. Geef als side dish het radicchioslaatje erbij en werk af met wat basilicum.