Crumble van gehakt, wortelen en hazelnoten

Crumble van gehakt, wortelen en hazelnoten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en aardappelen. Rasp beide grof. Stoof aan in 50 g boter op een matig vuur en laat zachtjes beetgaar worden. Kruid met peper en zout. Hou apart.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Hak de hazelnoten fijn.

  4. Meng 50 g malse boter met de bloem tot je een korrelige structuur bekomt (= crumble). Hou apart in de koelkast.

  5. Stoof het gehakt gaar in hete boter. Roerbak de helft van de fijngehakte hazelnoten eronder.

  6. Verdeel het gehakt in een beboterde ovenschotel. Schik het wortel-aardappelmengsel erover. Bestrooi met de crumble en overige hazelnoten.

  7. Laat 25 min krokant bakken in de voorverwarmde oven.

  8. Pel de ui en snipper fijn. Snij de tomaat in kleine blokjes. Maak een slaatje met de radicchio, tomaat en ui.

  9. Serveer de crumble van gehakt heet. Geef als side dish het radicchioslaatje erbij en werk af met wat basilicum.