Curry van lamsvlees en aardappelen

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 750 g lamsschouder in stukjes gesneden
  • 4 vastkokende aardappeltjes
  • 2 uien
  • 4 teentjes look
  • 4 cm gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl kurkuma
  • ½ kl gemalen nootmuskaat
  • 2 el vissaus
  • 4 Spar medjool dadels
  • 400 g gepelde tomaten
  • Boni Selection arachideolie
Recept
  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze beetgaar in de schil. Giet af, pel ze en snij in stukken.
  2. Ontpit de dadels en snij in kleine stukjes.
  3. Pel de uien en snij in kwartjes. Pel de look.
  4. Snij het vlees in blokjes.
  5. Schil de gember en doe ½ van het stuk samen met de uien en look in een hakmolentje. Mix tot een gladde pasta.
  6. Snij de andere helft van de gember in fijne lucifers.
  7. Doe de uienpuree in een kookpot onder deksel. Laat op een laag vuur 15 min stoven.
  8. Haal het deksel van de pot en laat het vocht volledig verdampen. Roer af en toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  9. Voeg 2 el olie en de gemberlucifers toe. Zet het vuur iets hoger en roerbak tot het begint te kleuren.
  10. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagels, kurkuma, gemalen koriander, gemalen komijn, gemalen nootmuskaat en vissaus toe. Roerbak.
  11. Doe het vlees erbij en roerbak tot het gaat kleuren. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  12. Giet er de gepelde tomaten en 200 ml water bij.
  13. Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snij het vruchtvlees met de zaadjes fijn.
  14. Voeg de chilipeper en dadelstukjes toe aan de curry en breng aan de kook.
  15. Laat op een laag vuur gaar stoven.
  16. Schep de aardappelen erdoor en laat doorwarmen.
< naar recepten