Dadelcake met pindaboterroom

Eieren , Lactose , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verwijder de pitten uit de dadels, hak ze grof en doe in een kom, bestrooi met natriumbicarbonaat. Overgiet met 260 ml kokend water en laat wellen.
-
Vet 3 springvormen in en bekleed met bakpapier.
-
Klop 130 g zachte boter met de kandijsuiker in de keukenrobot romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe onder voortdurend kloppen. Voeg dan al kloppend enkele lepels bloem toe en vervolgens de honing en vanille-extract.
-
Spatel de resterende bloem, het zout, de dadels en hun vocht erdoor.
-
Verdeel over de 3 vormen en bak in 35 à 40 min gaar.
-
Laat 10 min afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
-
Pindaboterroom
-
Doe de pindakaas, 125 g boter, bloemsuiker en een scheutje room in de keukenrobot en klop tot een egale boterroom.
-
Bestrijk de dadelcakes met de pindaboterroom en stapel ze op elkaar. Bestrijk ook de zijkanten.
-
Doe de rest van de pindaboterroom in een spuitzak met gekarteld mondje en werk de taart af met toefjes.