Driekoningencupcakes

4Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 2 Spar bladerdeeg
  • 4 Spar eieren
  • 160 g Spar boter
  • 200 g suiker
  • 300 g Spar blanke amandelen
  • 1 Spar blanke amandel
  • 100 g Boni bloem
  • 100 g maïszetmeel
  • zeste van citroen
  • 1 eierdooiers
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter en klop de suiker erdoor.
  3. Voeg het amandelpoeder, de eieren en de zeste van 1 citroen toe. Zeef de bloem en het maïszetmeel erover en klop tot een egaal mengsel.
  4. Steek grote (Ø 7,5 cm) en kleine (Ø 4,5 cm) cirkels uit het bladerdeeg.
  5. Plaats papieren vormpjes in de cupcakebakvorm en leg de kleine cirkels op de bodem van het vormpje.
  6. Vul ze met het amandeldeeg tot net onder de rand. Verstop in 1 van de cupcakes een blanke amandel. Dek de cupcakes af met de grotere cirkels bladerdeeg.
  7. Snij kroontjes uit de rest van het bladerdeeg en kleef ze met een beetje water op de cirkels.
  8. Bestrijk met een losgeklopte eidooier.
  9. Zet in een voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar in 15 à 20 min.
< naar recepten