Driekoningencupcakes
Ingrediënten
- 2 Spar bladerdeeg
- 4 Spar eieren
- 160 g Spar boter
- 200 g suiker
- 300 g Spar blanke amandelen
- 1 Spar blanke amandel
- 100 g Boni bloem
- 100 g maïszetmeel
- zeste van citroen
- 1 eierdooiers
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter en klop de suiker erdoor.
- Voeg het amandelpoeder, de eieren en de zeste van 1 citroen toe. Zeef de bloem en het maïszetmeel erover en klop tot een egaal mengsel.
- Steek grote (Ø 7,5 cm) en kleine (Ø 4,5 cm) cirkels uit het bladerdeeg.
- Plaats papieren vormpjes in de cupcakebakvorm en leg de kleine cirkels op de bodem van het vormpje.
- Vul ze met het amandeldeeg tot net onder de rand. Verstop in 1 van de cupcakes een blanke amandel. Dek de cupcakes af met de grotere cirkels bladerdeeg.
- Snij kroontjes uit de rest van het bladerdeeg en kleef ze met een beetje water op de cirkels.
- Bestrijk met een losgeklopte eidooier.
- Zet in een voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar in 15 à 20 min.
Delen