Erwtjes- en preisoep met croutons

Erwtjes- en preisoep met croutons

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Croutons: verwarm de oven op 200°C. Snij het brood in blokjes, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Bak 15 minuten tot ze krokant en goudgeel zijn. Laat afkoelen op keukenpapier.

  2. Soep: snij de prei in halve maantjes en spoel grondig. Laat uitlekken.

  3. Pel de ui en look, snipper alles fijn. Smelt de boter in een kookpot. Voeg de prei, look, ui en laurierblaadjes toe. Laat 10 à 12 minuten koken tot de groenten zacht en doorschijnend zijn. Voeg de erwtjes, het water, de bouillonblokjes, peper en zout toe. Voeg een lepel bicarbonaat toe om de soep mooi groen te houden.

  4. Laat nog eens 10 minuten doorkoken.

  5. Haal de laurierblaadjes uit de soep en mix de soep glad.

  6. Serveer in kommetjes. Garneer met wat blaadjes waterkers en croutons.