Farfalle met broccoli en mosterd

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 600 g broccoli
  • ½ citroen
  • 3 takjes peterselie
  • 1 el Boni Selection olijfolie
  • 200 g Boni Selection Bio Farfalle volkoren pasta
  • 150 g Spar gerookte spekjes
  • 75 g Spar boter
  • 3 el Bister mosterd L’Impériale
  • 2 el Spar gepelde amandelen
Recept
  1. Was en snij de broccoli in stukken.
  2. Kook de pasta al dente in ruim gezouten water.
  3. Bak de spekblokjes krokant in een hete pan.
  4. Breng 2 l gezouten water aan de kook. Voeg citroensap en peterselie toe en blancheer de broccoli.
  5. Laat de broccoli uitlekken, spoel onder ijskoud water en recupereer het kookvocht.
  6. Smelt de boter, voeg 2 dl kookvocht toe en laat inkoken.
  7. Voeg de mosterd toe en klop het geheel op. Kruid met peper en zout.
  8. Laat de pasta uitlekken en voeg toe aan de mosterdsaus. Voeg de broccoli en spekblokjes eraan toe.
  9. Bestrooi met gehakte amandelen.
< naar recepten