Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig het witlof en snipper fijn. Stoof het witlof op een hevig vuur gaar in boter. Kruid met peper en zout.

  2. Bekleed de bakvorm met 1 vel bladerdeeg. Prik in met een vork.

  3. Steek met een uitsteekvormpje sterretjes uit het andere vel bladerdeeg. Bestrijk de randen van het deeg met wat losgeklopt ei en plak de sterretjes erop. Bestrijk de sterretjes ook met wat losgeklopt ei.

  4. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en strooi de bakparels erop. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten. Haal uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier voorzichtig.

  5. Meng de garnalen onder het witlof. Bedek de taartbodem met dit mengsel.

  6. Meng de eieren met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet het eimengsel over het witlof en de garnalen.

  7. Pluk de dille en strooi over het geheel.

  8. Dek de sterretjes af met aluminiumfolie, anders zullen ze te snel verbranden.

  9. Zet de quiche in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 à 40 minuten. Haal het aluminiumfolie na 20 minuten weg.

  10. Serveer warm of op kamertemperatuur.