Fideuà

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 200 g elleboogjes
  • 24 scampi’s (ongepeld)
  • 500 g stevige witte visfilet
  • 600 ml visbouillon
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes look
  • 1 kl paprikapoeder
  • saffraan (1 capsule of 10 draadjes)
  • Boni Selection olijfolie
  • platte peterselie
Recept

1. Maak bovenaan in de rug van de scampi’s een inkeping en verwijder het darmkanaal.
2. Bak ze in olijfolie. Ze moeten nog niet gaar zijn. Haal ze uit de pan.
3. Bak ook de vis even aan tot hij aan beide kanten een beetje gekleurd is. Haal uit de pan.
4. Snipper de ui en look fijn en snij de paprika’s in kleine blokjes.
5. Doe indien nodig opnieuw enkele el olijfolie in de pan. Voeg de ui, look en paprika toe en fruit enkele min tot de groenten een klein beetje zacht zijn.
6. Voeg de tomatenblokjes en het paprikapoeder toe. Meng goed, laat even mee bakken en giet dan de visbouillon en de saffraan erbij. Laat 15 min lichtjes koken.
7. Voeg de pasta erbij, dek de pan af en laat de pasta garen in de visbouillon. Als het te droog wordt, voeg dan nog wat bouillon of water toe.
8. Voeg de scampi’s en vis in blokjes opnieuw toe en laat nog even afgedekt rusten zodat de vis en zeevruchten verder garen. Werk af met gehakte peterselie.

< naar recepten