Fideuà

Schaaldieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Maak bovenaan in de rug van de scampi’s een inkeping en verwijder het darmkanaal.
-
Bak ze in olijfolie. Ze moeten nog niet gaar zijn. Haal ze uit de pan.
-
Bak ook de vis even aan tot hij aan beide kanten een beetje gekleurd is. Haal uit de pan.
-
Snipper de ui en look fijn en snij de paprika’s in kleine blokjes.
-
Doe indien nodig opnieuw enkele el olijfolie in de pan. Voeg de ui, look en paprika toe en fruit enkele min tot de groenten een klein beetje zacht zijn.
-
Voeg de tomatenblokjes en het paprikapoeder toe. Meng goed, laat even mee bakken en giet dan de visbouillon en de saffraan erbij. Laat 15 min lichtjes koken.
-
Voeg de pasta erbij, dek de pan af en laat de pasta garen in de visbouillon. Als het te droog wordt, voeg dan nog wat bouillon of water toe.
-
Voeg de scampi’s en vis in blokjes opnieuw toe en laat nog even afgedekt rusten zodat de vis en zeevruchten verder garen. Werk af met gehakte peterselie.