Finse zalmtaart

Eieren , Vis , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook die gaar in water met een snuifje zout. Giet af, duw door een roerzeef en laat afkoelen.
-
Kook de rijst gaar in gezouten water en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Meng de aardappelen met de bloem, boter en wat water in de mengkom van een keukenrobot tot een homogeen deeg. Snij de eieren in plakjes.
-
Wikkel het deeg in folie en laat 1 à 2 u in de koelkast rusten.
-
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel het deeg in 2 gelijke bollen en rol ze gelijkmatig uit tot een rechthoek van 3 mm dik.
-
Leg 1 vel op de bakplaat. Verdeel er ½ van de rijst op en laat hierbij randen van ± 3 cm vrij. Schik er vervolgens de zalm en de eieren op.
-
Pel de uien en snij fijn. Hak de dille fijn. Verdeel beiden over de zalm en de eieren, kruid met zout en peper.
-
Verdeel de overige rijst over het geheel en bedek met de 2e laag deeg. Duw de randen aan.
-
Meng het ei en de melk, bestrijk de taart hiermee.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar gedurende 30 min.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders