Forelfilet met hazelnootboter, amandelschilfers en groene asperges

b8dbeee885c229f3b32bf2918d723c159e80918c747a1a0f420b40aedd3310f6.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de groene asperges met een dunschiller. Zet op in koud gezouten water. Breng aan de kook, zet van het vuur af en laat de asperges hierin verder garen.

  2. Snij de kop en staartvin van de forel. Kruid met peper en zout.

  3. Verhit de geklaarde boter in een ruime antikleefpan. Als de hete boter lichtjes rookt, heb je hazelnootboter.

  4. Verlaag de temperatuur tot matig vuur. Laat hierin de forel rustig bakken aan beide zijden.

  5. Voeg, als de vis gaar is, de amandelschilfers toe aan de boter in de pan. Laat lichtjes kleuren.

  6. Smaak af met peper en zout, citroensap en fijngesnipperde peterselie.

  7. Serveer de vis op het bord met de asperges. Nappeer de botersaus ruim over de vis.