Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Amandelbiscuit

    Doe het amandelpoeder met 75 g suiker en 100 g eieren in de kom van de keukenrobot en laat gedurende 10 min mengen op een middelmatige snelheid.

  3. Smelt de boter en laat wat afkoelen.

  4. Zeef de bloem en maïzena boven de kom met het deeg en meng voorzichtig onder het deeg met een spatel. Voeg een grote lepel van het deeg bij de boter en meng tot een homogene massa. Giet nu alle boter bij het deeg en meng nog een laatste keer.

  5. 2d848e8c606ce6f257cd38286985b16ce5baa899e50cf744767d4dc56d5cef45.jpg

    Plaats de bakring van 18 cm op een bakplaat met bakpapier en vul met het deeg. Zet gedurende 20 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens de ring te verwijderen.

  6. Mascarponecrème

    Snij de vanillestok doormidden en haal het merg eruit. Warm dit samen met de room op.

  7. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water.

  8. 02293c501ed921a9632cd13280d88045098e6bc830858e17bfb39dae15d2cc4b.jpg

    Meng 70 g suiker met de eigelen in een kom. Giet de warme room erop en klop met een klopper los. Giet het mengsel in een kookpot en zet op het vuur. Laat al roerend dikken tot een mooie crème.

  9. Haal van het vuur en meng de uitgeknepen gelatine eronder. Giet in een schaaltje (met de vanillestok er nog in) en laat afkoelen in de koelkast tot gebruik.

  10. 7d7070c8d0a4fdfe5370a3549599abc4a169dadfb7a7c73e34f85448882e04dd.jpg
    Afwerking

    Haal de afgekoelde biscuit uit de vorm en snij doormidden. Elk stuk moet ± 1 cm dik zijn. Plaats de bakring van 20 cm op een schotel en leg 1 deel biscuit in het midden van de ring. Schik de plastic band in de ring.

  11. 7f6fd67cc1163d81466617aee35ba51f7aa84c1cdd2f14cb92a08eff14b2111a.jpg

    Snij gelijke, grote aardbeien in 2 en schik tussen de ring en de biscuit. Laat mooi aansluiten.

  12. 0b2b86ad4f8f3033d716b0644a4b7e155f04bb2e3fc82f1582a1a0b68193e39a.jpg

    Haal de crème uit de koelkast en verwijder de vanillestok. Doe de crème in een kom en mix de mascarpone eronder tot een gladde crème. Doe de mascarponecrème in een spuitzak met ronde spuitmond. Bedek de biscuit en aardbeien met een laag van de crème. Snij een deel van de aardbeien in 2 of 4, al naargelang de grootte, en verdeel over de crème.

  13. b4838645d494470cf40ddda19e0ae451347ce705aae824b0e2d5b10b501f1527.jpg

    Leg de 2de biscuit erbovenop en bedek met de resterende mascarponecrème. Strijk de bovenkant plat met een paletmes. Zet minstens 4 u in de koeling.

  14. Snij de resterende aardbeien in 4 en hou apart.

  15. 30ef5768ebeb2e2a74ab40b3a0b770dddbcc9acd3cba435f9e8c723f3329d0cd.jpg

    Haal de fraisier 30 min voor het serveren uit de koelkast en verdeel de aardbeien erover. Verwijder de ring en plastic band en werk af met wat bloemsuiker.