Gekaramelliseerde zalm met noedels, mango, scampi en kokosdressing

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing

    Pers de limoenen en meng met de rest van de ingrediënten en plaats koel.

  2. Blancheer de boontjes beetgaar.

  3. Pluk de blaadjes munt en koriander los. Snij de koriandersteeltjes fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in repen. Rooster de pinda’s en hak ze grof. Rooster de gemalen kokos.

  4. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de sjalotjes en snij in fijne ringetjes. Meng de sjalotjes met de bloem in een kom, schep in een zeef en schud de overtollige bloem ervan. Pel de look en snij in flinterdunne plakjes.

  5. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.

  6. Verwarm een laag van ± 7 cm arachideolie in een pan op matig vuur. De olie is heet genoeg als ze direct gaat bruisen wanneer je er een sjalotje ingooit. Frituur de sjalotringen goudbruin, schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

  7. Frituur de plakjes look 1 à 2 min. Laat uitlekken.

  8. Pel de scampi’s en frituur goudbruin.

  9. Doe de woknoedels in een kom met 3 el water en verwarm in de microgolfoven.

  10. Meng de bruine suiker met een kl water. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden op een bakplaat en kruid met peper en zout. Bestrijk met de bruine suiker en gril tot de randjes gaan karamelliseren. Laat rusten.

  11. Stel de salade samen. Verdeel de noedels over de borden. Verwijder het vel van de zalm, trek de vis in stukjes en verdeel over de noedels.

  12. Schik de scampi’s, mango en bonen erop. Bestrooi met verse kruidenblaadjes, pepertjes, pinda’s, sjalotjes, look, plakjes verse kokos en kokosrasp. Schenk wat dressing erover en serveer.