Gekoeld meloen-gembersoepje met scampi

4Drankjes120minPrint
Ingrediënten
  • 1 cavaillon
  • sap van 1 limoen
  • 1 koffielepel versgeraspte gember
  • 1 eetlepel Spar vloeibare honing
  • 5 cl Spar room
  • 4 Spar scampi’s
  • Spar boter
Recept

1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Laat de scampi’s ontdooien.
2. Snij de meloen doormidden en verwijder de pitjes. Schep het vruchtvlees in de blender.
3. Voeg gember, limoensap, honing en een snuifje zout toe. Mix het geheel. Zet in de koelkast.
4. Roer, vlak voor het serveren, de room erdoor.
5. Bak de scampi’s in hete boter. Kruid met peper en zout. Steek de gebakken scampi’s op prikkertjes.
6. Verdeel de soep over glaasjes. Werk af met een scampiprikkertje. Serveer onmiddellijk.

< naar recepten