Gekoeld soepje van groene asperge

10Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediƫnten
  • 3 botten groene asperges
  • 1 grote preistengel
  • 1,5 l groentebouillon
  • g citroensap
  • g Spar boter
  • bosje kervel
Recept

1. Snij de aspergepunten op 5 cm van 2 botten asperges af. Blancheer ze beetgaar in licht gezouten kokend water en hou apart.
2. Verwijder de harde voetjes van de asperges. Snij de rest van de asperges in kleine stukken.
3. Reinig de prei en snij het witte gedeelte in ringen. Stoof in 2 eetlepels boter op een zacht vuur. Voeg de aspergestukjes toe en kruid met peper en zout. Laat even aanstoven en overgiet met de bouillon. Dek de pan af en laat in 20 minuten gaar koken.
4. Pureer de soep met de staafmixer. Breng verder op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Laat de soep afkoelen en duw ze door een puntzeef om alle vezels te verwijderen.
5. Serveer gekoeld in kleine glaasjes. Werk af met een aspergepunt en een plukje kervel.

< naar recepten