Gelakt konijn in de oven met appelen en aardappelen boulangère

Gelakt konijn in de oven met appelen en aardappelen boulangère

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij 2 uien in fijne reepjes. Schil de aardappelen en snij in plakjes van 2 mm dikte. Stoof de ui glazig in 50 gr boter en hou apart. Schik een laagje gestoofde ui in een ovenschaal. Leg een laag aardappelschijfjes hierop in waaiervorm. Bedek met de rest van de gestoofde ui. Eindig met de rest van de aardappelschijfjes die je ook in waaiervorm legt. Giet er een goed gekruide gevogeltebouillon over. Werk af met een teentje look en de verse tijm. Zet in een voorverwarmde oven van 150 à 160°C.

  2. Kruid de stukken konijn met peper en zout. Kleur alle stukken konijn aan in een bakpan met de rest van de boter. Haal ze eruit en hou apart.

  3. Schil de pastinaak en wortel. Snij de pastinaak in repen van 1 cm. Pel de uien en teentjes look. Snij de wortel en uien in dikke stukken. Spoel de appels en snij ze in 8 partjes. Verwijder het klokhuis, maar schil ze niet.

  4. Leg op de bodem van een ovenschotel de ui, wortel en pastinaak. Schik de gekleurde stukken konijn erop. Leg de kwartjes appel errond. Overgiet het geheel met het bier en de kalfsfond. Zet in de oven op 180°C en laat garen gedurende 1 uur 30 minuten.

  5. Haal de schotel uit de oven en giet de saus uit de schotel in een kommetje. Voeg de perenstroop toe en laat wat indikken. Giet de saus terug over het konijn en zet nog 5 minuten in de oven om alle smaken te versmelten.

  6. Dien op met de aardappelen boulangère.