Gepocheerde peren met krieksabayon en roomijs

Gepocheerde peren met krieksabayon en roomijs

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Gepocheerde peren

  Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Breng de suiker en 1 l water met kaneelstok en citroensap aan de kook. Pocheer de peren hierin tot ze gaar zijn (± 10 min). Neem de pot van het vuur en laat de peren afkoelen in het vocht.

 2. Roomijs

  Klop de eidooiers met de suiker los tot alle suiker opgelost is. Kook de melk met de room en de honing. Giet de melk over het suiker-eimengsel en meng door elkaar. Zet op het vuur en laat al roerend met een houten lepel wat indikken. Je kan dit checken door met je vinger over de houten lepel te wrijven. Als de streep niet direct in elkaar loopt, is het genoeg ingedikt. Dek de mengeling af en laat afkoelen. Giet de afgekoelde mengeling in de ijsmachine en laat draaien tot ijs. Afhankelijk van het toestel duurt dit 30 min tot 1 u.

 3. Sabayon

  Doe de eidooiers in een conische sauspan. Gebruik een halve eierschaal (dopje) als maatbeker. Schenk 4 eierdopjes (1 per persoon) krieklambiekbier bij de eidooiers. Voeg ook 4 eierdopjes suiker toe. Klop met de garde een beetje lucht onder het mengsel. Zet op een zacht vuur en blijf zonder ophouden kloppen tot een schuimige sabayon. Klop hiervoor in 8-vorm of draai de pan van links naar rechts tijdens het kloppen.

 4. Leg een halve peer in een kommetje, serveer met een bolletje roomijs en werk af met de sabayon. Versier met een takje citroenmelisse.

 5. Stappen 1 en 2 kan je perfect de dag voordien doen.