Taartje met pralinépudding en gepocheerde peer

a838b1013edf95c1f3eeb87953f6a847644a539a13c2e95526edd4ecf0662dba.jpg

Allergenen

Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Suikersiroop

    Kook de witte wijn en 200 g suiker met de kaneelstok en vanillestok op.

  2. Schil de conferenceperen, snij telkens de lange hals af en hou apart. Draai met een parisiennelepel bolletjes uit de buik van de peer.

  3. Gaar het bovenste deel en de bolletjes beetgaar in de suikersiroop en laat ze daarin afkoelen.

  4. Verwarm de oven voor op 170°C.

  5. Schik het brickdeeg tussen 2 tartelettevormpjes en bak goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Kook de melk en pralinépasta samen op.

  7. Klop de eidooiers glad met 20 g suiker en voeg het vanillepuddingpoeder toe. Giet de kokende melk op het dooiermengsel en roer alles los. Kook dit mengsel ± 2 min al roerend op.

  8. Laat afkoelen, roer los en verdeel over de gebakken brickkoekjes.

  9. Schik de gepocheerde peer op de pralinécrème en werk af met pralinénootjes.