Gepofte prei met ricotta, groene olie en zongedroogde tomaatjes

Gepofte prei met ricotta, groene olie en zongedroogde tomaatjes

Allergenen

Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het groen van de prei. Was dit groen goed en snij het fijn.

  2. Zet een schotel met olie aan de kant van de BBQ en voeg het versneden preigroen en ½ van de dille toe. Laat 30 min zachtjes trekken, maar let op: de olie mag niet te warm worden. Mix de olie fijn en duw door een fijne zeef. Hou de groene olie apart.

  3. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn.

  4. Pof de prei in zijn geheel op de BBQ. Verwijder de verbrande buitenste bladeren.

  5. Snij de prei in 2 en schik op een warm bord. Verdeel de ricotta over de warme prei. Werk af met de groene olie, plukjes dille, zongedroogde tomaatjes en popcorn.