Geroosterde varkensspiesjes met rijstnoedelsalade

8ecdc1fb7f41576f7561b8723c0f0e3c5b52572aa1ec4a796059bd1be4c0846d.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het vlees in fijne plakjes van 3 mm.

  2. Marinade

    Snij het witte gedeelte van 5 lente-uitjes in stukken en stamp tot puree in de vijzel. Pel en pers 2 tenen look. Meng 4 el vissaus, 2 el suiker, honing en peper in een ruime kom tot de suiker is opgelost. Voeg look, lente-ui en vleesplakjes toe en schep door elkaar. Giet 2 el olie erbovenop, dek af en zet 1 nacht in de koelkast.

  3. Nuoc mam cham

    Verwarm 3 el vissaus, azijn en 2 el suiker samen met 125 ml water al roerend op een matig vuur tot het net niet kookt. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  4. Pel 2 tenen look en snipper fijn. Snij de chilipeper fijn. Voeg look, chili en limoensap bij de afgekoelde saus.

  5. Salade

    Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Snipper 10 muntblaadjes fijn en snij de komkommers in fijne plakjes. Snij het groene gedeelte van 1 lente-ui in fijne ringetjes.

  7. Verdeel de noedels over kommen en bestrooi met de verse kruiden, komkommer en sojascheuten.

  8. Hak de pindanoten grof.

  9. Rijg het vlees aan spiesjes en rooster gaar aan elke kant in 2 min. Schik op de noedels. Schep er wat nuoc mam cham over en werk af met gehakte pindanoten, gefrituurde uitjes en lente-ui.

  10. Serveer met de rest van de saus.