Gevulde konijnenbout met knolselder-peer tatin, Bloesem Bink en rösti’s

Gevulde konijnenbout met knolselder-peer tatin, Bloesem Bink en rösti’s

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ontbeen de konijnenbouten of vraag het aan je beenhouwer. Snij de olijven fijn en fruit ze aan in wat boter. Meng de olijven onder het gehakt. Vul de konijnenbouten ermee op.

  2. Rol de opgevulde konijnenbouten in aluminiumfolie. Pocheer gedurende 15 minuten in kokend water. Haal uit het water en laat afkoelen.*

  3. Warm de oven voor op 175°C.

  4. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook in melk, gekruid met peper en zout tot de blokjes gaar zijn. Pureer de knolselder.

  5. Schil de peer en verdeel in Kook de peer gaar in de suikersiroop.

  6. Boter de vuurvaste potjes in en bestrooi met suiker. Leg in elk potje een stukje peer. Lepel de knolselderpuree erboven. Dek af met een schijfje bladerdeeg. Zet in een voorverwarmde oven en laat gedurende 20 minuten bakken. Haal de potjes uit de oven en snij ze los.

  7. Haal de opgevulde konijnenbouten uit het aluminiumfolie. Kleur ze aan alle zijden in hete gesmolten boter. Snij de konijnrollades in schijfjes en hou warm.

  8. Pel de sjalot en snipper fijn. Fruit de sjalotsnippers in hete boter. Voeg een lepel perensiroop toe en laat oplossen. Giet de Bloesem Bink erbij en laat wat inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat verder inkoken tot je een gebonden saus bekomt. Kruid met peper en zout.

  9. Leg de rösti open op een ovenschaal met bakpapier en bak ze in de oven op 180°C gedurende 10 minuten.

  10. Schik de schijfjes konijnrollade op het bord. Keer de tatin om op het bord. Schik er enkele rösti bij en overgiet het vlees met de saus. Werk af met fijngesnipperde peterselie.