Gevulde kwartel met wortelzalf, bospaddenstoelen en truffelaardappelkroketjes

Gevulde kwartel met wortelzalf, bospaddenstoelen en truffelaardappelkroketjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel het sjalotje en het teentje look. Snipper beide fijn. Hak de peterselie fijn. Rits de naaldjes van de rozemarijn.

  3. Dek de kwartels af met aluminiumfolie. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Ontdooi de aardappelpuree met truffel. Klop het ei los. Vorm bolletjes van de puree en rol ze eerst door de bloem. Haal daarna door het ei en wentel ze vervolgens in panko. Zet koel weg.

  5. Schil de wortelen en snij in stukken. Kook ze samen met het kruidentuiltje gaar in een weinig water. Giet de wortelen af en verwijder het tuiltje. Pureer samen met de room tot een gladde zalf. Breng op smaak met peper en zout. Hou de wortelzalf warm.

  6. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een vochtig doekje. Snij, waar nodig, de uitgedroogde of vuile onderkant weg. Snij de grote exemplaren in stukken.

  7. Verwijder, na 30 minuten, het aluminiumfolie van de kwartels. Laat ze nog 5 à 10 minuten verder garen en kleuren.

  8. Laat een flinke klont boter smelten in een pan op een hoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de sjalot- en looksnippers. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Bestrooi met de verse kruiden. Schep om en laat nog even meebakken.

  9. Bak de truffelkroketjes goudbruin op 170°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  10. Schik de wortelzalf met de kwartel, 3 truffelkroketjes en de bospaddenstoelen op voorverwarmde borden. Serveer onmiddellijk.