Varkenshaasje met broccolimoes, bospaddenstoelen, bordelaisesaus en truffelaardappelgratin

Varkenshaasje met broccolimoes, bospaddenstoelen, bordelaisesaus en truffelaardappelgratin

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Warm de oven voor op 180°C.

 2. Doe de aardappelgratin met truffel in vuurvaste schotels en zet in de oven op 180°C gedurende 20 à 30 minuten tot de gratin warm is en een korstje heeft gekregen.

 3. Pel 1 sjalot en 1 lookteentje. Snij beide fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de sjalot- en lookstukjes toe.

 4. Kruid het varkenshaasje met peper en zout aan boven- en onderkant. Leg het in de pan met de sjalot en look.

 5. Bak het haasje tot het mooi goudbruin ziet. Haal het vlees uit de pan en laat eventjes afkoelen.

 6. Leg het stuk vlees in een beboterde ovenschaal en bak nog een 15 minuten verder in de oven.

 7. Reinig de broccoli en snij de roosjes en steel in kleine stukken. Zet ze op in kokend water en laat garen. Giet de broccoli af en doe in de blender. Mix tot een gladde zalf. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

 8. Maak ondertussen de bordelaisesaus: pel 2 sjalotten. Smelt de boter in een pan. Stoof de sjalotten in hun geheel en laat ze karameliseren met een beetje suiker. Blus met de rode wijn. Voeg de tijm, laurier en kruidnagel toe.

 9. Reinig de boschampignons. Pel 1 sjalot en snipper fijn. Pel een teentje look en duw door de lookpers. Pluk de blaadjes platte peterselie en hak fijn.

 10. Smelt een klontje boter en bak hierin de boschampignons met de sjalot en look. Kruid met peper en zout. Werk af met de gehakte bladpeterselie.

 11. Snij het vlees in plakken.

 12. Trek een mooie streep met de broccolizalf. Zet hierop enkele plakken varkenshaasje. Haal de sjalotten uit de saus en snij in stukken. Serveer bij het vlees. Verdeel de champignons over de borden. Werk af met de bordelaisesaus. Serveer de truffelaardappelgratin er apart bij.