Varkenshaasje met kruidenkaas, aardappelgratin en boontjes met spek

Varkenshaasje met kruidenkaas, aardappelgratin en boontjes met spek

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg het varkenshaasje* met kruidenkaas in een ovenschotel en smeer het in met een klontje boter. Giet wat water in de ovenschotel.

  3. Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende 45 min bakken.

  4. Schil de aardappelen, spoel ze en snij in fijne schijfjes.

  5. Giet een bodempje room in een vuurvaste schotel en bedek met een laagje aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout. Giet er wat room over. Leg een nieuwe laag aardappelen, kruid en overgiet met room. Herhaal dit tot de schotel zo goed als vol ligt.

  6. Verdeel de gratinmix erover. Zet ook in de oven. Check of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken.

  7. Kook de gekuiste boontjes beetgaar in gezouten water.

  8. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat uitlekken.

  9. Rol de boontjes in pakjes op in de sneetjes ontbijtspek.

  10. Smelt een klontje boter in een pan en bak de boontjes hierin aan. Kruid met peper en zout.

  11. Haal het vlees uit de oven en laat nog 5 min rusten alvorens aan te snijden.

  12. Snij het vlees in plakjes en schik op de borden.

  13. Haal de gratin uit de oven en schik naast het vlees op de borden.

  14. Verdeel de boontjes met spek over de borden en serveer.*Je kan het varkenshaasje met kruidenkaas omwikkeld met spekreepjes bestellen bij de beenhouwerij van Spar Destelbergen en Drongen. Of je kan het varkenshaasje zelf opvullen: snij het varkenshaasje in de lengte bijna volledig door en vul met een iets stevigere kruidenkaas, plooi het varkenshaasje weer dicht en omwikkel volledig met spekreepjes.