Romige aardappelgratin met pompoen, spinazie en kaas

Kookgerei
Bakpapier (1)
Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Pel en pers de look. Rits de tijmnaaldjes los.
-
Spoel en droog de spinazie en snij in reepjes. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij in dikke plakken.
-
Was de aardappelen en snij ze ongeschild in dunne plakjes.
-
Verhit een scheut olie in een diepe koekenpan op een matig vuur, roerbak de ui met de look en tijm erin; kruid royaal met zout.
-
Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Kruid met versgemalen witte peper en zout. Overgiet met melk en room, voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Vul een ovenschotel met een dun laagje saus, laagjes pompoen en aardappel met daartussen telkens wat saus en wat kaas. Schenk de rest van de saus erover en bestrooi met de rest van de kaas.
-
Dek de schaal af met een vel bakpapier, sluit volledig af met aluminiumfolie en laat 1 u garen.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Verwijder de folie en het bakpapier van de gratin en zet samen met het vleesbrood in de oven.
-
Bak in 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer het met in plakjes gesneden vleesbrood tartiflette.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders