Groene salade met gebakken krieltjes, geitenkaas, pancetta en aardbeidressing

Groene salade met gebakken krieltjes, geitenkaas, pancetta en aardbeidressing

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de aardbeien en verwijder het kroontje. Halveer 250 g aardbeien.

  2. Meng de gehalveerde aardbeien met de suiker in een kookpot. Dek af met plasticfolie. Gaar 1 u au bain-marie op een zacht vuur.

  3. Giet de massa over in een fijne zeef en laat uitlekken. Laat het heldere aardbeiensap afkoelen en meng met de balsamicoazijn en olijfolie.

  4. Breek de puntjes van de sugarsnaps en trek de draad aan de zijkanten mee weg.

  5. Snij de houterige uiteindes van de groene asperges. Snij in 3 schuine stukken.

  6. Breng gezouten water aan de kook en blancheer de sugarsnaps 3 min. Voeg na 1 min de asperges toe en laat 2 min meekoken.

  7. Koel onmiddellijk af in ijskoud water.

  8. Rooster de pompoenpitten in een anti kleefpan. Kruid met zout.

  9. Bak de halve krieltjes in dezelfde antikleefpan met wat boter.

  10. Verdeel de ijsbergsla met rauwkost en de overige aardbeien over 4 borden. Halveer de grotere aardbeien.

  11. Beleg met de asperges en sugarsnaps. Werk verder af met de krieltjes, zachte geitenkaas, pancetta en bestrooi met pompoenpitten. Kruid het geheel met zwarte peper en fleur de sel.

  12. Versier met blaadjes platte peterselie en dille. Besprenkel met de aardbeidressing.