Groene salade met gebakken krieltjes, geitenkaas, pancetta en aardbeidressing

Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de aardbeien en verwijder het kroontje. Halveer 250 g aardbeien.
-
Meng de gehalveerde aardbeien met de suiker in een kookpot. Dek af met plasticfolie. Gaar 1 u au bain-marie op een zacht vuur.
-
Giet de massa over in een fijne zeef en laat uitlekken. Laat het heldere aardbeiensap afkoelen en meng met de balsamicoazijn en olijfolie.
-
Breek de puntjes van de sugarsnaps en trek de draad aan de zijkanten mee weg.
-
Snij de houterige uiteindes van de groene asperges. Snij in 3 schuine stukken.
-
Breng gezouten water aan de kook en blancheer de sugarsnaps 3 min. Voeg na 1 min de asperges toe en laat 2 min meekoken.
-
Koel onmiddellijk af in ijskoud water.
-
Rooster de pompoenpitten in een anti kleefpan. Kruid met zout.
-
Bak de halve krieltjes in dezelfde antikleefpan met wat boter.
-
Verdeel de ijsbergsla met rauwkost en de overige aardbeien over 4 borden. Halveer de grotere aardbeien.
-
Beleg met de asperges en sugarsnaps. Werk verder af met de krieltjes, zachte geitenkaas, pancetta en bestrooi met pompoenpitten. Kruid het geheel met zwarte peper en fleur de sel.
-
Versier met blaadjes platte peterselie en dille. Besprenkel met de aardbeidressing.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders