Hapje met quinoa, vijg, amandel en flinterdunne gedroogde worst PT30M 20 porties 2 kopjes water 2 verse vijgen 3 eetlepels Spar Griekse olijfolie balsamicocrème met vijgen 1 lente-ui 30 Spar Tasty amandelen 2 eetlepels Spar honing 1 kop quinoa 1 el citroensap 20 plakjes gedroogde worst met camembert

Hapje met quinoa, vijg, amandel en flinterdunne gedroogde worst

5b494c33d1b0e9861926dff3a8cc8b7f93da6aa28bd4307c9aef9c89b53a9397.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de quinoa met het water aan de kook. Zet het vuur zachter en laat de quinoa staan tot al het vocht opgeslorpt is. Kruid met peper en zout. Roer de quinoa los en laat afkoelen.

  2. Snipper de lente-ui fijn. Snij de vijgen in kleine stukjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Hak ze in de lengte in staafjes.

  3. Roer de honing door het citroensap en voeg een snuifje zout toe. Giet de olie er druppelsgewijs door en klop stevig tot een dressing.

  4. Schep de lente-ui en de vijgen door de quinoa. Roer de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de glaasjes.

  5. Rol de flinterdunne plakjes worst tot een hoorntje. Plaats ze in de quinoa. Werk af met amandelstaafjes en een streepje balsamicocrème met vijgen.