Hartige taart met kaas en peer PT1H 7 porties Spar boter 2 stuks Doyenné peren 3 stuks Spar eieren 300 g sjalotten 250 ml Spar room takje verse tijm 1 verpakking kruimeldeeg 150 g blauwe kaas zoals Shropshire, Danish Blue, roquefort of stilton

Hartige taart met kaas en peer

7c59d22b9bf8f99fd99cc688f7408ba58c1f05604a744e2d47adfda5961ca5a7.jpg

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak blind.

  3. Pel de sjalotjes en snij ze in fijne ringetjes. Stoof de sjalotringetjes zacht in een klontje boter.

  4. Klop de eieren los met de room en kruid met cayennepeper en zout. Voeg wat losgeritste tijmnaaldjes toe.

  5. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes.

  6. Schep de sjalotjes op de taartbodem en verbrokkel van de kaas erover. Overgiet met het eimengsel, schik de partjes peer erop en verkruimel de rest van de kaas erover.

  7. Bak goudbruin en gaar in 40 minuten.