Herfststoofpotje met gehaktballetjes en rösti

Herfststoofpotje met gehaktballetjes en rösti

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rol middelgrote balletjes van het gehakt.

  2. Verwijder de steeltjes van de champignons en maak de champignons proper.

  3. Bak de champignons goudbruin in 2 el boter. Haal ze dan uit de pan.

  4. Voeg 2 el olijfolie toe in dezelfde pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.

  5. Pel de look en snipper fijn. Voeg bij de gehaktballetjes.

  6. Voeg tijm, laurier, mosterd, zilveruitjes, Luikse siroop en fond toe. Kruid met peper en zout.

  7. Breng aan de kook en laat 15 min op een zacht vuurtje pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.

  8. Voeg de gebakken champignons bij de saus en dik de saus met bruine rouxkorrels. Werk af met fijngehakte bieslook.

  9. Rösti: schil de aardappelen en spoel ze.

  10. Rasp de geschilde aardappelen fijn. Spoel de aardappelen na het raspen niet.

  11. Doe de geraspte aardappel in een kom en kruid met lookpoeder, peper en zout.

  12. Verwarm een paar el maïsolie in een antikleefpan en leg hoopjes aardappel in de pan. Bak ze goudbruin aan beide kanten op een niet al te hoog vuur.