Herfststoofpotje met gehaktballetjes en rösti

Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rol middelgrote balletjes van het gehakt.
-
Verwijder de steeltjes van de champignons en maak de champignons proper.
-
Bak de champignons goudbruin in 2 el boter. Haal ze dan uit de pan.
-
Voeg 2 el olijfolie toe in dezelfde pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
-
Pel de look en snipper fijn. Voeg bij de gehaktballetjes.
-
Voeg tijm, laurier, mosterd, zilveruitjes, Luikse siroop en fond toe. Kruid met peper en zout.
-
Breng aan de kook en laat 15 min op een zacht vuurtje pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
-
Voeg de gebakken champignons bij de saus en dik de saus met bruine rouxkorrels. Werk af met fijngehakte bieslook.
-
Rösti: schil de aardappelen en spoel ze.
-
Rasp de geschilde aardappelen fijn. Spoel de aardappelen na het raspen niet.
-
Doe de geraspte aardappel in een kom en kruid met lookpoeder, peper en zout.
-
Verwarm een paar el maïsolie in een antikleefpan en leg hoopjes aardappel in de pan. Bak ze goudbruin aan beide kanten op een niet al te hoog vuur.