Hertenbiefstuk met cranberry’s en aardappel- champignongratin

Hertenbiefstuk met cranberry’s en aardappel- champignongratin

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen. Snij ze in fijne plakjes van ongeveer 2 mm dikte. Spoel de plakjes zeker niet. Reinig de champignons en snij ze ook in plakjes.

  2. Bestrijk individuele ovenschaaltjes met boter. Leg de aardappelschijfjes en champignonplakjes dakpansgewijs in de schaaltjes. Giet tussen elk laagje wat room, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Herhaal dit tot de schaaltjes volledig gevuld zijn. Werk af met de geraspte kaas. Bak in een voorverwarmde oven van 155°C gedurende 30 minuten.

  3. Zet de cranberry’s op met de suiker en laat koken tot ze gaar zijn.

  4. Schroei de hertenbiefstuk aan alle zijden dicht in een pan met hete boter. Laat verder garen in de oven gedurende 4 tot 5 minuten op 180°C. Haal uit de oven en laat rusten, gewikkeld in aluminiumfolie. Snij in dikke plakken.

  5. Laat de rode wijn met de wildbouillon inkoken tot een mooie saus.

  6. Schik het vlees in het midden van het bord.