Hummus kawarma PT1H 6 porties 1 kl gedroogde oregano snuifje komijnpoeder mespunt zwarte peper Spar boter 2 el witte wijnazijn (citroensaus) 2 el pijnboompitten 1 el bladpeterselie (lamsvlees) 4 el gekookte kikkererwten (lamsvleestopping) 1 el wittewijnazijn mespunt witte peper 1 bosje platte peterselie 1 dl ijskoud water Boni olijfolie 4 el citroensap (citroensaus) 3 el citroensap 250 g tahinpasta (Bio Today) 2 teentjes look (citroensaus) 1 el bladpeterselie 1 groene chilipeper 1 el munt 300 g lamsfilets 1 koffielepel pilipili mespuntje kaneelpoeder 3 teentjes knoflook 600 g uitgelekte zacht gekookte kikkererwten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hummus: pel en pers de teentjes look. Mix de kikkererwten fijn in de blender. Voeg, terwijl de blender draait, tahin, citroensap, look, komijn en een kl zout toe. Druppel het ijskoude water er heel langzaam bij en roer tot een gladde, romige puree. Voeg indien nodig meer water toe. Dek af met plasticfolie en laat 30 min rusten.

  2. Snij het lamsvlees in kleine stukjes en meng alle kruiden en specerijen erdoor. Dek af met plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

  4. Citroensaus: snipper de peterselieblaadjes fijn. Pel en pers de teentjes look. Hak de chilipeper fijn en meng met de peterselie, wijnazijn, geperste look en het citroensap in een kom.

  5. Verhit de wok en voeg een el boter en een scheut olie toe. Roerbak het vlees 2 à 3 min in porties, het mag niet helemaal doorbakken zijn.

  6. Verdeel de hummus over 6 borden en maak in het midden een ondiep kuiltje.

  7. Verdeel het warme lamsvlees over de kuiltjes en strooi de kikkererwten ernaast.

  8. Besprenkel met citroensaus en werk af met peterselie en pijnboompitten.