Ierse lamskoteletjes met muntsaus en colcannon

Ierse lamskoteletjes met muntsaus en colcannon

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Muntsaus: pel de look en snipper fijn.

  2. Doe de muntblaadjes samen met de peterselieblaadjes, ansjovis, look en olijfolie in het hakmolentje en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  3. Colcannon: blancheer de savooikool kort. Laat uitlekken en snipper fijn samen met de lente-uitjes.

  4. Schrob de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil. Giet ze af en laat uitdampen.

  5. Verwarm de room en smelt de boter.

  6. Pel de aardappelen en stamp ze fijn of draai ze door een roerzeef.

  7. Roer de gesmolten boter en room erdoor. Kruid met peper en zout.

  8. Schep de lente-ui en savooikool erdoor en hou warm.

  9. Kruid het vlees met peper en zout.

  10. Gril de lamskoteletjes kort aan beide zijden.

  11. Schik de koteletjes op voorverwarmde borden. Overgiet met de muntsaus en schep de colcannon ernaast.