Italiaanse rundergehaktbal met stoemp

Italiaanse rundergehaktbal met stoemp

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Stoemp: schil de aardappelen en wortelen en snij in stukken. Spoel de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat ‘bloemen’ in de pot op het vuur. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Maak een stoemp met een pureestamper. Meng de fijngesneden lente-uitjes onder de aardappelen. Bak de spekblokjes in een hete pan. Voeg, samen met het bakvet, toe aan de aardappelstoemp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Meng het rundergehakt met de uisnippers en het ei tot een homogene massa.

  3. Spoel de spinazieblaadjes en stoof aan in wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat goed uitlekken. Trek de mozzarella in kleine stukken.

  4. Maak gehaktballetjes van ongeveer 60 gr. Duw er een kuiltje in en vul deze op met wat gestoofde spinazie en mozzarella. Duw de gehaktbal dicht en rol tot een mooie bal.

  5. Bak deze gehaktballen in een braadpan met wat gesmolten hete boter.

  6. Laat de kalfsfond met de zwarte peperbollen inkoken tot de.

  7. Schik de gehaktballetjes op een bord, geef de stoemp erbij. Werk af met de saus.