Jambalaya met kip

6Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g kipfilet
  • 250 g wilde rijst
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 teentjes look
  • ½ pikante chorizo
  • 400 g Boni Selection tomatenstukjes in blik
  • 5 dl kippenbouillon
  • 2 kl cajunkruiden
  • Boni Selection olijfolie
  • bladpeterselie
Recept
  1. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Pel de ui en look en snipper fijn.
  3. Snij de courgette in blokjes.
  4. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
  5. Verwijder het vel van de chorizo en snij in plakjes.
  6. Snij de peterselie fijn.
  7. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Bak de kippenblokjes goudbruin en schep uit de pan.
  8. Giet een scheut olie in de pan. Bak de ui, look, paprika en courgette even aan. Voeg de rijst, chorizoplakjes en gebakken kipblokjes toe en schep goed door elkaar. Bestrooi met Cajunkruiden en zout. Schep de tomaten erdoor en overgiet met de kippenbouillon.
  9. Dek de pan af en laat op een zacht vuur 20 à 30 min sudderen, tot de rijst gaar is. Roer regelmatig om, anders gaat de rijst aan de bodem kleven.
  10. Breng verder op smaak met peper en zout en werk af met peterselie.
< naar recepten