Kalfslever met mosterdsaus, aardappelballetjes en sla

Kalfslever met mosterdsaus, aardappelballetjes en sla

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mosterdsaus

    Pel de ui en look en snipper alles fijn. Stoof aan in bruine boter.

  2. Voeg de honing en de graantjesmosterd toe aan de gestoofde ui. Bevochtig met de Hoegaarden en room. Giet de vleesjus erbij. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout. Verfris net voor het doorgeven met enkele druppels ciderazijn.

  3. Was de aardappelen.

  4. Draai met een parisiennelepel bolletjes uit de niet geschilde aardappel. Spoel de bolletjes goed in koud water. Gaar de bolletjes zeer langzaam in een pan met veel boter. Kruid met peper en zout.

  5. Pluk de krulpeterselie, was ze, zwier droog en snipper fijn.

  6. Dep de kalfslever goed droog met keukenpapier. Draai door de bloem. Bak de kalfslever in hete boter, kruid met peper en zout.

  7. Serveer de lever met de aardappelbolletjes, de saus en een frisse salade. Werk het gerecht af met flink wat peterselie.