Kalfslever met spekjes en puree

Kalfslever met spekjes en puree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus: pel de sjalotjes en teentjes look. Snipper beide fijn. Verhit een pan en doe de spekblokjes hierin. Voeg de sjalot- en looksnippers toe. Laat zachtjes bakken tot het spek iets krokant wordt en de sjalot- en looksnippers beginnen te kleuren. Voeg de wijn toe en laat voor de helft inkoken. Voeg de kippenbouillon toe en laat opnieuw voor de helft inkoken. Voeg de room en tabasco toe en laat de saus indikken tot sausdikte. Hou warm.

  2. Snij een kruis in de tomaten. Dompel ze onder in kokend water en tel tot Haal ze uit het water en laat ze schrikken in ijswater. Pel de tomaten, snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij de tomatenstukjes in kleine blokjes. Hou apart voor de afwerking.

  3. Warm de aardappelpuree op in de microgolf. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de warme puree in een spuitzak. Hou warm.

  4. Snij de kalfslevers in stukken en kruid ze met peper en zout. Wentel de stukjes lever in de bloem en tik de overtollige bloem eraf.

  5. Laat de boter smelten in een hete antikleefpan. Bak de stukken lever gedurende ± 1,5 minuut. Let op dat de boter niet verbrandt. Draai het vlees om en laat nog 1 minuut bakken.

  6. Spuit toefjes puree rondom het bord.

  7. Verdeel de saus in het midden van het bord. Schik de stukjes gebakken lever erop.

  8. Werk af met de tomatenblokjes en de fijngesnipperde bieslook.