Kalkoengebraad met festivalsaus en kroketten

Kalkoengebraad met festivalsaus en kroketten

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het spek en de hesp in reepjes van 1 cm. Verhit wat boter in een stoofpot. Bak het spek aan in de boter. Voeg de hesp toe en laat 1 u op een matig vuur bakken. Roer regelmatig.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Bak het kalkoengebraad aan alle zijden goudbruin in wat boter. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 50 min in de oven.

  4. Giet het vet van het spek en de hesp af. Voeg de room en druiven met sap toe. Breng aan de kook met het bouillonblokje. Laat op een matig vuur wat inkoken. Breng de saus op smaak met de ketchup, Grand Marnier en wat zout.

  5. Meng 20 g zachte boter en 20 g bloem met een vork. Roer in stukjes door de saus en laat nog even sudderen tot de gewenste dikte.

  6. Snij het gebraad in mooie sneetjes. Serveer met de festivalsaus en kroketten.

  7. Werk af met wat krulpeterselie.