Kalkoengebraad met peertjes en gevulde aardappel

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was de aardappelen maar schil ze niet. Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water.
-
Laat een klontje boter kleuren in een stoofpot en bak het kalkoengebraad aan alle kanten aan. Kruid met peper en zout.
-
Open de blikken peren en giet het sap bij het vlees. Hou de peren apart.
-
Laat het gebraad op een zacht vuur garen gedurende 45 min tot 1 u.
-
Giet de gekookte aardappelen af en pel 2 aardappelen. Snij de andere in de lengte middendoor en hol voor de helft uit met een koffielepel.
-
Maak van de 2 gepelde aardappelen en het uitgeholde deel van de aardappelen puree door er boter, melk en 1 ei aan toe te voegen en te kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pel de ui, hak fijn en stoof aan in boter. Voeg de spekblokjes toe en gaar samen. Meng dit onder de puree.
-
Doe de aardappelvulling in een spuitzak. Zet de uitgeholde aardappelen in een vuurvaste schotel en spuit de vulling erop. Bestrooi met geraspte kaas.
-
Zet de schotel in de oven en laat de aardappelen 15 à 20 min bakken.
-
Haal het vlees uit de stoofpot en snij in plakjes.
-
Hak de platte peterselie fijn. Giet de room en gehakte peterselie bij de saus en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
-
Schik het vlees weer in de saus.
-
Vul de koude peertjes met de veenbessencompote en leg 2 peerhelften op elk bord.
-
Haal de aardappelen uit de oven en schik 2 aardappelen op elk bord.
-
Leg enkele sneetjes kalkoengebraad op het bord en werk af met de saus.