Kervelpuree met zongedroogde tomaten, zeebaars en hollandaisesaus met tomatenstukjes

26f5e1a6e60793be497035a193826945e793f055d2219e88abbb25e2f5c3ce81.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water gedurende ± 20 min. Voeg de laatste 2 min de kervel toe.

  2. Giet af en laat even drogen. Voeg de boter en melk toe en stamp tot puree. Snipper de zongedroogde tomaten fijn en roer onder de puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  3. Pel de pruimtomaten, snij in 4 en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Hollandaisesaus: smelt 200 g geklaarde boter en haal van het vuur.

  5. Snij zeste van een halve bio citroen. Pers de citroen uit.

  6. Klop de eidooiers los met de witte wijnazijn, een snuifje cayennepeper en zout.

  7. Zet op een medium vuur en blijf kloppen tot de massa schuimig wordt en gaat binden.

  8. Haal de dooiers van het vuur, anders gaan ze schiften.

  9. Voeg de gesmolten, geklaarde boter al kloppend en straalsgewijs toe tot je een gebonden warme ‘mayonaise’ krijgt.

  10. Breng verder op smaak met de zeste van citroen, het citroensap, de cayennepeper en het zout. Roer de tomatenblokjes eronder.

  11. Verhit de overige 50 g geklaarde boter in een antikleefpan.

  12. Bak de zeebaars op de velkant gedurende 3 min. Kruid met zwarte peper en zout. Keer om en laat nog 2 min bakken op de andere kant.

  13. Serveer de kervelpuree met de gebakken zeebaars en lepel de hollandaisesaus erover.