Gluten , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Roerbakrijst
Gaar de rijst in licht gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste minuut de erwten toe. Giet af en laat afkoelen.
-
Schil de wortel en snij in fijne blokjes. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij in fijne blokjes. Snij het groen van de lente-uitjes in fijne ringen. Snipper het wit fijn.
-
Kokoskip
Meng de kurkuma en het lookpoeder met 2 el arachideolie en smeer de kipfilets ermee in.
-
Schil de ui en snipper fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snij in fijne schijfjes. Snipper de koriander fijn.
-
Verhit wat arachideolie in een sauspan. Bak de kipfilets goudbruin aan beide zijden en haal uit de pan.
-
Bak de ui met de gember glazig in dezelfde pan. Blus met de kokosmelk. Roer de sweet chilisaus, honing en sojasaus erdoor. Breng aan de kook.
-
Voeg de kipfilets toe en laat 15 min sudderen zonder deksel.
-
Verhit wat arachideolie in een pan. Roerbak de wortel, rode en gele paprika en het wit van lente-ui gaar. Voeg de rijst toe en laat mee krokant bakken. Breng op smaak met ketjap en voeg de erwten toe.
-
Schep wat rijst in elk bord. Bestrooi met geroosterde uitjes. Serveer met een stuk kip en wat kokossaus. Werk af met koriander, groen van lente-ui en verse chilipeper.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven