Zo maak je bladerdeeg
Zelf bladerdeeg maken is op zich niet moeilijk. Wel vraagt het wat tijd en kneedwerk. De basis van het bladerdeeg maken is het ‘toeren’, oftewel het inkneden van de boter. Dat gebeurt in stappen. Zo wordt de boter heel gelijkmatig verdeeld over het deeg. Het resultaat mag er zijn: de verse boter zorgt voor een heerlijk en luchtig bladerdeeg.
5 tips voor het beste bladerdeeg
- Maak bladerdeeg in een frisse ruimte. Het koel houden van het deeg is heel belangrijk.
- Gebruik echte boter van een degelijke kwaliteit, geen margarine.
- Bestuif je werkvlak en deegrol goed met bloem.
- Duw het deeg niet plat, maar rol het uit. Laat de deegrol goed draaien!
- Bak het bladerdeeg in een oven die onder en boven goed verwarmt.
Omdat er wel wat tijd in de bereiding kruipt, maak je bladerdeeg best in grotere hoeveelheden. Vries het daarna in kleinere porties in.