Kruimeldeeg
Tags Bakken

Zo maak je kruimeldeeg

Kruimeldeeg schittert in hartige en zoete bereidingen. Je kan dus zowel een hartig als een zoet kruimeldeeg maken. Kies best wel op voorhand welke versie je wil maken, want voor hartige gerechten heb je heel wat minder suiker nodig. Moeilijk om te maken? Helemaal niet! Mengen, kneden en laten rusten. Dat is het!

Zelf kruimeldeeg maken: de voorbereiding

  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is.
  • Werk bij voorkeur in een koude ruimte.

Je kruimeldeeg in de vorm krijgen

Verbrokkelt het kruimeldeeg wanneer je het in de bakvorm wil leggen? Geen probleem! Het is normaal dat je wat 'correcties' moet doen om de hele vorm zorgvuldig te bekleden. Duw het gewoon met je handen weer aan tot een mooi geheel.

Kruimeldeeg

Zoet kruimeldeeg

Ga aan de slag met het handige stap-voor-stap recept voor zoet kruimeldeeg. De ideale basis voor zelfgemaakte taarten.

Naar het recept
Kruimeldeeg

Hartig kruimeldeeg

Wil je zelf het deeg voor je hartig gebak maken? Probeer dan eens het stap-voor-stap recept voor kruimeldeeg zonder suiker.

Naar het recept