Kroket van zwarte pens met peperkoek

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 2 bloedworsten
  • 40 g paneermeel
  • 1 eidooier
  • 30 g bloem
  • 2 Spar eieren
  • 150 g peperkoek
  • 350 g Boni Selection krieken klaar voor gebruik
  • ½ el vanillepuddingpoeder
Recept
  1. Warm de oven voor op 100°C.
  2. Leg de sneden peperkoek op bakpapier en laat 1 u drogen in de oven.
  3. Laat afkoelen en mix de peperkoek tot fijn kruim. Meng met 20 g paneermeel.
  4. Verwijder het vel van de zwarte pensen. Plet met een vork met de eidooier en het overig paneermeel tot een fijne puree.
  5. Rol balletjes van de pensenpuree.
  6. Paneer de pensballetjes. Haal ze eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en dan door het kruim van peperkoek. Herhaal de laatste 2 stappen voor een extra krokante korst.
  7. Verwarm de friteuse voor op 180°C.
  8. Meng ½ van het sap van de noordkrieken met het vanillepuddingpoeder.
  9. Breng aan de kook en laat al kloppend 2 min indikken.
  10. Frituur de kroketten 1,5 min in de voorverwarmde friteuse.
  11. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
  12. Serveer met de kriekensaus.
< naar recepten