Kruidige spinaziesoep met balletjes en zelfgemaakte lookcroutons PT1H 4 porties 150 g Spar kruidenkaas 0 bosje bieslook 40 g paneermeel 2 teentjes knoflook 450 g Spar jonge spinazieblaadjes 1 l kippenbouillon 75 g geklaarde boter 6 sneetjes toastbrood 250 g Spar kippengehakt 1 ui 2 Spar eieren Spar boter ongezouten

Kruidige spinaziesoep met balletjes en zelfgemaakte lookcroutons

dea33bc5e434324d979c18b5f12db89d2dc8564fa8cdc909599995ff616cd037.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng water aan de kook en voeg de eieren toe. Laat 4 min koken. Pel de eieren en halveer.

  2. Pel de look en snij in Smelt de geklaarde boter in een pan op een zacht vuur. Voeg de look toe en laat 5 min zachtjes verwarmen. Verwijder de look.

  3. Snij de korst van het toastbrood en snij het brood in blokjes. Voeg toe aan de boter. Roerbak tot goudbruine croutons. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Pel de ui en snipper grof. Verwarm wat ongezouten boter in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de spinazie toe en laat smelten onder deksel.

  5. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat 15 min koken.

  6. Snipper de bieslook fijn. Meng de bieslook en het paneermeel onder het kippengehakt en rol balletjes.

  7. Voeg de kruidenkaas toe aan de soep en mix fijn.

  8. Breng zachtjes weer aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat enkele min koken tot ze komen bovendrijven.

  9. Serveer de soep met de lookcroutons en een half eitje.