Kruidige zalm-quinoapakketjes PT30M 2 porties 4 lente-uitjes 150 g zalmfilet 1 kop quinoa 2 koppen Spar groentebouillon 2 teentjes knoflook 4 zongedroogde tomaatjes op olie Spar olijfolie handvol fijngesneden verse kruiden (dragon, tijm, peterselie, bieslook citroen

Kruidige zalm-quinoapakketjes

a9ac7e570c2574b11f0d9e76198d0ff18444c5042c85634612417c1c42b119f3.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de teentjes look en duw door de lookpers. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Fruit de looksnippers in een scheutje olijfolie, roer de quinoa erdoor en laat even bakken. Overgiet met de bouillon en laat op een zacht vuur garen. Roer, als al het vocht opgeslorpt is, de citroenzeste, lente-ui en fijngesneden tomaatjes erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  2. Verwarm de oven op 200°C.

  3. Leg het bakpapier open en verdeel de quinoa over de twee vellen. Bestrooi met ¾ van de verse kruiden en schik de zalm erop. Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de kruiden.

  4. Vouw het bakpapier strak dicht tot een pakketje. Maak vast met een eindje keukentouw en plaats op een bakmatje.

  5. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven tot de zalm vast aanvoelt en gaar is.

  6. Serveer in het bakpapier.