Lamskroon met groene kruidendressing, butternuthasselback met fetacrème

Lamskroon met groene kruidendressing, butternuthasselback met fetacrème

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Kruidendressing

  Pel de sjalot en look en snipper alles fijn. Schil de gember. Pluk de kruiden. Mix alle ingrediënten samen tot een gladde groene pasta.

 2. Kneed de lamskoteletjes door de kruidendressing en laat een nachtje trekken.

 3. Was de aardappelen en haal er bolletjes uit met een parisiennelepel. Kook de bolletjes gaar in gezouten water. Giet af en hou apart.

 4. Verwarm de oven voor op 160°C.

 5. Schil de butternut. Snij in 2 en verwijder de zaadjes. Leg langs beide kanten van de pompoenhelft een brochettestokje en snij dan in fijne schijfjes (door de stokjes is de pompoen niet volledig doorgesneden). Smeer de gesneden pompoen in met olijfolie en honing. Gaar in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn.

 6. Pel de look. Verhit de boter met de tenen look. Pluk, was en hak de peterselie fijn. Mix de boter samen met de look en peterselie. Kruid de lookboter met peper en zout.

 7. Mix de feta met de karnemelk tot een crème.

 8. Haal de lamskoteletjes ’s anderendaags uit de groene pasta en haal zoveel mogelijk pasta van het vlees (hou de pasta wel bij).

 9. Bak de koteletjes in hete boter.

 10. Meng de koteletjes opnieuw door de groene pasta en serveer samen.

 11. Bak de aardappelbolletjes net voor het opdienen in hete boter.

 12. Serveer de butternuthasselback op de crème van feta.

 13. Giet de warme lookboter over de butternut en werk af met granaatappelpitjes. Serveer met de lamskoteletjes met kruidendressing en de gebakken aardappelbolletjes.