Limoncellosabayon met rood fruit en lange vingers PT30M 4 porties 8 Spar eigelen 320 g suiker 400 ml limoncello 2 grote citroenen 150 g frambozen 150 g aardbeien 8 lange vingers 1 bosje munt

Limoncellosabayon met rood fruit en lange vingers

4712fc5c02ca7e72105f6453bd5b931e99f45e74557e9e0fa375d0b0a9b31eab.jpg

Allergenen

Eieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 2.0 grote citroenen

    Snij de citroenen in de lengte doormidden.

  2. Hol het vruchtvlees uit de citroenen met een aardappelmesje en kleine lepel. Het vruchtvlees kan je in de diepvries bewaren voor een andere toepassing.

  3. Snij een klein stukje van de bolle kant van elke citroenhelft om ze stabiel op een bord te kunnen plaatsen.

  4. Ingrediënten: 150.0 g frambozen 150.0 g aardbeien

    Halveer de aardbeien of snij in kwartjes. Serveer met de frambozen in de citroenhelften.

  5. Ingrediënten: 8.0 Spar eigelen

    Doe de eigelen in een conische steelpan.

  6. Ingrediënten: 320.0 g suiker 400.0 ml limoncello

    Gebruik een halve eierschaal als ‘maatje’ (= 1 dopje). Voeg 8 dopjes suiker en 8 dopjes limoncello bij de eigelen.

  7. Klop het mengsel met een klopper op een zacht vuur tot de massa gaat binden en schuimig wordt. Haal van het vuur en klop nog even door zodat de massa niet gaat schiften.

  8. Ingrediënten: 8.0 lange vingers 0.5 bosjes verse munt

    Giet de sabayon bij de citroenhelften in het bord. Serveer met lange vingers. Werk af met wat takjes munt.