Limoncellosabayon met rood fruit en lange vingers

Limoncellosabayon met rood fruit en lange vingers

Allergenen

Eieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de citroenen in de lengte doormidden.

  2. Hol het vruchtvlees uit de citroenen met een aardappelmesje en kleine lepel. Het vruchtvlees kan je in de diepvries bewaren voor een andere toepassing.

  3. Snij een klein stukje van de bolle kant van elke citroenhelft om ze stabiel op een bord te kunnen plaatsen.

  4. Halveer de aardbeien of snij in kwartjes. Serveer met de frambozen in de citroenhelften.

  5. Doe de eigelen in een conische steelpan.

  6. Gebruik een halve eierschaal als ‘maatje’ (= 1 dopje). Voeg 8 dopjes suiker en 8 dopjes limoncello bij de eigelen.

  7. Klop het mengsel met een klopper op een zacht vuur tot de massa gaat binden en schuimig wordt. Haal van het vuur en klop nog even door zodat de massa niet gaat schiften.

  8. Giet de sabayon bij de citroenhelften in het bord. Serveer met lange vingers. Werk af met wat takjes munt.