Linguine met courgette, mascarpone en gerookte zalm

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 400 g linguine
  • 3 courgettes
  • ½ bosje lente-ui
  • 350 g Spar gerookte zalm
  • 300 g mascarpone
  • Boni Selection olijfolie
  • zeste van 1 citroen
  • ½ bos bladpeterselie
  • stuk parmezaan
Recept

1. Was de courgettes en rasp ze grof.
2. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de peterselie fijn.
3. Snij de zalm in reepjes.
4. Verwarm een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de uiringetjes zacht aan. Voeg de geraspte courgette toe en roerbak.
5. Voeg de mascarpone toe, laat smelten en kruid met peper en zout.
6. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water en giet af. Schep onmiddellijk door de warme saus.
7. Schep de zalmreepjes, citroenzeste en peterselie erdoor en kruid met peper en zout.
8. Werk af met versgeraspte parmezaan naar smaak.

< naar recepten